Site-ul tau nu este super rapid? Atunci pierzi clienti in fiecare zi

Accesul la Internet este mai rapid si usor decat oricand. Viteza de download pentru utilizatorul obisnuit este de zeci de ori mai mare decat acum cativa ani.

Mai mult, Romania se afla in topul tarilor ca viteza de acces la Internet. (Explicatia e mai lunga, dar pe scurt, se datoreaza faptului ca noi am construit infrastructura de Internet mai recent decat alte tari, deci am folosit tehnologii mai moderne, cum ar fi fibra optica, pe cand tarile occidentale au o infrastructura mai veche, pe care nu au reinnoit-o total).

Deci, daca oamenii acceseaza din ce in ce mai rapid site-urile, chiar mai conteaza cat de rapid se incarca site-ul me?

Cat de importanta este viteza de incarcare a magazinului meu online? FOARTE importanta

Viteza de incarcare a site-ului tau este extrem de importanta pentru comertul online, si in acest articol vom vedea de ce, precum si cateva sfaturi pentru a va imbunatati site-ul dvs. Inainte de a incepe, trebuie sa mentionam ca acest articol se adreseaza proprietarilor ale caror site-uri au de la cateva sute de vizitatori pe zi in sus. Daca site-ul dvs are doar 10-15 de vizitatori pe zi, probabil nu este cazul sa depuneti efort in optimizarea vitezei, ci mai degraba in marketing. Totusi, de la cateva sute de vizitatori pe zi in sus, viteza de incarcare a site-ului incepe sa isi faca simtit efectul.

Iata motivele pentru care viteza ar trebui sa iti pese foarte mult de viteza siteului tau:

1. Cumparatorii pleaca daca site-ul tau se incarca greu

Online, atentia este cea mai pretioasa resursa. Daca dureaza mai mult de 5 secunde ca site-ul tau sa se incarce, ai o mare problema. In era supervitezei, rabdarea se gaseste in canitati minime online. Am fost antrenati sa primim totul intr-o miime de secunda, de la profilul de facebook, la cautarea pe Google. Atunci cand magazinul tau este unul dintre multe altele online, aflate la un click distanta, nu iti permiti sa irosesti timpul vizitatorilor

2. Site-urile mai rapide sunt pozitionate mai bine pe Google

Algoritmii Google sunt pastrati secret de catre inginerii lor, si nimeni nu poate sti cu siguranta modul in care sunt ordonate rezultatele pe Google. Un lucru pe care Google l-a declarat cu siguranta este ca ia in considerare viteza cu care site-ul se incarca. Daca un site este foarte incet, va fi coborat in rezultate fata de alte site-uri asemanatoare.

3. Cu cat ai vizitatori mai multi cu atat viteza este mai importanta

De la o mie de vizitatori pe zi in sus, fiecare imbunatatire a vitezei poate sa aiba rezultate in veniturile totale de la sfarsitul lunii. Cu cat ai mai multi vizitatori, cu atat serverul pe care este gazduit site-ul tau are mai mult de lucru, ceea ce poate insemna ca unii din vizitatori vor avea mai mult de asteptat pana sa vada paginile site-ului tau. In cazul acesta, este absolut esential sa investesti timp si resurse in optimizarea vitezei site-ului tau.

Daca te-am convins cu privire la importanta vitezei de incarcare a site-ului tau, iata si cateva metode de imbunatatire a vitezei:

  • Micsoreaza imaginile.  Niciodata nu pune pe site imaginile direct scoase din camera foto, sunt mult prea mari pentru o pagina web. Micsoreaza-le cu ajutorul programelor precum Irfanview sau Adobe Photoshop, si viteza site-ului tau va creste considerabil
  • Optmizeaza baza de date. Urmatoarea cea mai intalnita problema este o baza de date neoptimizata. Mai ales daca aveti foarte multe produse sau articole si baza de date este proiectata gresit, chiar si cateva zeci de vizitatori pot sa va doboare site-ul.
  • Micsoreaza numarul de cereri. Daca folosesti foarte multe fisiere CSS sau Javascript, incearca sa le pui pe toate intr-un singur fisier si sa le incarci pe toate odata si vei simti diferenta
  • Foloseste compresia fisierelor HTML si CSS. Nu trimite fisierele HTML/CSS necomprimate catre vizitatori, marimea lor este cu pana la 70-80% mai mica daca sunt comprimate
Acestea sunt doar cateva dintre cele mai rapide metode de a imbunatati viteza site-ului dumneavoastra, pentru a verifica “sanatatea” site-ului, va recomandam urmatoarele instrumente:
  • Google Webmaster Tools – Aici puteti vedea starea site-ului, pagini problema, etc
  • Yahoo Slow – Cu ajutorul acestui plugin puteti verifica viteza fiecarei pagini, precum si sa primiti sfaturi detaliate pentru imbunatatire
Speram ca v-am motivat ca in perioada viitoare sa investiti mai mult efort in imbunatatirea vitezei site-ului dumneavoastra. Daca aveti nevoie de consultanta sau servicii de optimizarea a magazinului dumneavoastra online, SBMWeb va sta la dispozitie, contactati-ne cu incredere!

 

Toshiba
Novaerus
Spar
Lilly
Fujitsu
Dublin City Council