5 Sfaturi pentru a Obtine Linkuri de Calitate

Linkurile, sau legaturile web, au fost si vor ramane mereu extrem de importante in economia Internetului. Un link catre un site reprezinta un vot de incredere cuprivire la calitatea acelui site. Linkurile sunt unul dintre cele mai puternice semnale de calitate folosite de motorul de cautare Google (precum si de celelalte) pentru a evalua calitatea unui site.

Totusi, nu toate linkurile sunt create egal. Pentru ca un link sa fie “de calitate”, trebuie sa indeplineasca doua conditii importante, ideal ambele in acelasi timp:

1. Site-ul pe care este linkul sa fie la randul lui de calitate. Un link de pe site-ul muzeului Antipa este mult mai de calitate decat un link de pe un director de linkuri.

2. Site-ul pe care este linkul sa fie in acelasi domeniu ca site-ul tau. Daca ai un site despre crosetat, si primesti un link de la un site despre rugby, s-ar putea sa nu te ajute foarte mult, pentru ca nisele celor 2 site-uri sunt foarte diferite, si vizitatorii unuia s-ar putea sa nu fie foarte interesati de celalalt site.

Obtineti cat mai multe linkuri care indeplinesc cele 2 conditii de mai sus si puteti fi convinsi ca site-ul dvs va avea mult mai mult succes.
Usor de spus, greu de facut, nu-i asa? In continuare vom privi la 5 modalitati de a obtine linkuri de calitate

1. Ca sa obtii linkuri de calitate, trebuie sa ai un site de calitate

Cel mai mare obstacol in calea obtinerii de linkuri bune este faptul ca site-urile respective nu sunt “demne” de astfel de linkuri. Nu trebuie sa luam personal aceasta calificare, ci trebuie sa incercam sa gandim obiectiv. Daca as fi proprietarul site-ului X, de ce as pune un link catre site-ul meu curent? Am continut valoros, original, de calitate, care sa ajute vizitatorii site-ului X? Raspunsurile la aceste intrebari ne vor ajuta sa imbuantatim calitatea site-ului nostru, urmand ca apoi sa fie mult mai usor sa obtinem linkurile cautate

2. Cere si vei primi

Proprietarii de site-uri sunt ocupati, nu au timp sa verifice mereu cele mai noi site-uri din nisa lor. Va trebui sa ii ajuti sa te ajute, si anume sa ii contactezi si sa le spui despre site-ul tau. Daca ai indeplinit conditia de la punctul 1, si ai un site cu continut de calitate, original, acum poti cauta cei mai relevanti jucatori din nisa ta si sa le spui despre tine. Trimite-le emailuri simple, la obiect, in care sa le spui cum site-ul tau poate ajuta vizitatorii lor.

Este necesar aici sa mentionam ca probabil de multe ori veti primi cereri pentru linkuri reciproce. Si anume, “iti dau link daca imi dai si tu inapoi”. Tratati aceste cereri cu mare atentie, pentru ca in general daca doua pagini de pe siteuri diferite au linkuri una catre alta, valoarea acelor linkuri se anuleaza reciproc (pentru a evita abuzurile). Folositi bunul simt si evaluati “la rece”  daca site-ul celalalt chiar este relevant si de ajutor pentru vizitatorii site-ului dumneavoastra, si doar atunci acceptati sa puntei un link pe site-ul dvs.

3. Analizeaza-ti competitorii

Analizeaza linkurile celor din nisa ta, si vezi cum poti obtine si tu linkuri pe aceleasi site-uri. Daca proprietarul unui site a hotarat sa puna link catre unul din competitorii tai, este foarte posibil ca va accepta sa puna link si catre site-ul tau, daca ai continut de calitate (vezi pct 1).

4. Scrie guest post-uri

Daca ai incercat vreodata sa intretii un blog, stii cat de dificil este sa creezi continut original, de calitate, in mod constant. Toti creatorii de bloguri sunt mereu in cautare de continut folositor pentru cititorii lor. Creeaza tu insuti astfel de continut, si ofera-l gratis bloggerilor (cate un articol diferit pentru fiecare blog, desigur), in schimbul unui link catre site-ul tau, in corpul articolului. Lesne de inteles, este foarte de ajutor ca articolele respective sa fie relevante atat pentru cititorii blogului, cat si pentru vizitatorii site-ului tau.

5. Creeaza continut viral

Riscul cel mai mare, potentialul de castig pe masura. Este foarte greu sa definesti “continutul viral”, anume continutul care se raspandeste foarte usor pe Internet. Videoclipurile, articolele foarte incisive, infograficele sunt doar cateva exemple de continut viral. Analizeaza foarte bine nisa in care este site-ul tau si gandeste-te daca poti crea continut pe care vizitatorii tai sa nu se poata abtine sa il raspandeasca.

Intr-adevar, nu este usor sa obtii linkuri de calitate, dar cu siguranta ca merita! Incepe azi sa obtii linkuri bune, care sa iti urce site-ul in motoarele de cautare si sa iti aduca noi potentiali clienti. SBMWeb va poate oferi consultanta web precum si servicii SEO pentru afacerea dumneavoastra, contactati-ne cu incredere!

Toshiba
Novaerus
Spar
Lilly
Fujitsu
Dublin City Council